Aktiv ferie

Læs mere heruder.

VANDRING

Vandring

Nyder du at sætte tempoet helt ned og nyde naturen på tæt hold? Området byder på en masse smukke vandreture og der er mulighed for at tage hele familien med, da ruterne er alt fra 3km til 30km lange.

Vi har samlet et par af vores yndlingsruter i nærområdet herunder.

Campistfavoritten: ”Runden”

Pak madpakken og følg skovens sti ud til Båring Ege, også kendt som Det Grønne Område. Her kan I holde picnic inden I fortsætter ad stranden tilbage til campingpladsen. En kortere gåtur på i alt 5 km, der viser dig det bedste af skov og strand i nærområdet.

Hindsgavl Halvøen

Start fra Gl. Havn til Teglgård og tværs over halvøen. Ruten er langs en enestående kyststrækning og følger Lillebæltsstiens rute en del af vejen. Halvøen rummer både Handsgavl Dyrehave, Naturcenter Hindsgavl og Bridgewalking velkomstcenter. Turen er ca. 10km.

 

Wedellsborg Skov

Tag på opdagelse i skoven, der ligger omkring det smukke Wedellsborg Gods, som stammer helt tilbage fra 1500-tallet. Det fungerer i dag som en moderne land- og skovbrugsvirksomhed. Området er dog også et mekka for vandre- og cykel entusiaster, da der findes et flere forskellige stier, så du kan gå alt fra 4km til 20km på nye stier. Du er næsten garanteret at se nogle af de mange dådyr, der er på egnen og hvis du er rigtig heldig får du de to havørne at se, der har rede i området. Turen til Wedellsborg kan let kombineres med en køretur til Assens.

Lillebæltsstien

Den smukke kyststi, der strækker sig fra Strib til Gamborg på Vestfyn er ca. 27km lang og kan tages i etaper. Stien er lagt, så du går langs kysten det meste af vejen, og har en fantastisk udsigt udover Lillebælt, åbne marker, og dramatiske kystskrænter. Der er fine udkigspunkter og mulighed for at spise madpakken. Ruten går dog også gennem Middelfart by og forbi Hindsgavl Slot med mulighed for at købe lidt proviant eller nyde eftermiddagskaffen. 

Trelde Næs

Den ultimative skov oplevelse! Over 100hektarer af dramatiske klippeformationer, frodig skov og lækre strande. Der er et utal af stier der snor sig i skoven og går du langs stranden har du god mulighed for at finde fossiler! Læs mere om Trelde Næs her.

Æbelø

Bogense er en af de hyggeligste, og Danmarks mindste, købstad. Byen byder på brosten i gaderne, gamle bindeværkshuse, specialbutikker og ikke mindst en hyggelig havnefront. Kører du 10km længere mod øst til Lindøhoved er der også mulighed for at gå gennem lavvandet over til Æbelø. Turen tager ca. halvanden time og er ikke for gangbesværede. Øen byder på enestående natur, da den er fredet og du kan være heldig både at spotte mufloner og havørne!

Samlet oversigt

Se en samlet oversigt af vandreruterne i området lige her.

CYKEL

Cykelferie

Skal der vind i håret på to hjul når I er på ferie?
Fyn er er i cykelrytternes kredse også kendt som ”Bike Island”. Vi har nemlig over 1200km afmærkede ruter at slå sig løs i, og en enestående natur både langs kysten og i det bakkede land i midten af øen.

Mountainbike

Fynboerne er også blevet bidt af MTB! For nybegynderen/de små ligger de nærmeste spor i Nørre Åby, blot 6km fra campingpladsen. Der findes dog over 50km af skiltede MTB ruter i omegnen og du kan se dem lige her.
Er du mere til by- eller bjergetaper? Se tips til din cykelferie lige her.

Campingferie med børn?

Find inspiration til de mange oplevelser i området – selv på en regnvejrs dag.